25 jaar Woudbloem

‘Begin jaren ’90 stond er een kort nieuwsbericht in de Volkskrant over een aardschok in Groningen. Die zou mogelijk het gevolg zijn van de gaswinning in de provincie. Ik heb het artikel uitgeknipt en in een map gestopt. Want ik zag meteen een verhaal voor me, over een man die door zo’n aardbeving een groot verlies lijdt. En wat er daarna allemaal gebeuren kon. Het artikeltje bleef in de map tot ik mijn archief uitmestte. Ik gooide het weg, samen met het idee om dit verhaal te schrijven. Tot de bevingen in Groningen talrijker en zwaarder werden. En de provincie in rep en roer raakte. Toen was het tijd voor Woudbloem.’


Frans Hempen (1963) is geboren in Musselkanaal, provincie Groningen. Hij doorliep het gymnasium in Stadskanaal, studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed theater en drama aan het Samuel Beckett Centre, Trinity College Dublin, Ierland. Hij haalde zijn Master of Arts in Theater and Drama Studies aan Indiana University, Bloomington, Verenigde Staten.

Frans is mede-eigenaar van communicatiebureau de zoele haven. Sinds 1995 werkt hij als bedrijfsjournalist, speechschrijver en ghostwriter. Hij geeft strategisch communicatieadvies aan organisaties met een maatschappelijke missie op het gebied van kunst en cultuur, onderwijs en wetenschap, ruimtelijke ordening en duurzame economie.

Frans woont met zijn gezin in Amsterdam.

fotografie: Jan von Weissenberg

.